Sous Vide
Se vores kæmpe udvalg af sous vide udstyr. Vi har alle kvalitetsmærker som Sousvide Supreme, Vac-Star, Polyscience og Lavide. Vores produkter dækker derfor både det private og professionelle køkken. Se også vores store sortiment af vakuumpakkere.
-
GrillnGO KØDSPYD (2 STK)
189,00 DKKIkke på lager
-
GrillnGO MASTER 5.0 STEGETERMOMETER
779,00 DKKIkke på lager
-
LAVA LX20 1200W
1.299,00 DKK -
Steba sous vide SV50 Cirkulator
999,00 DKK -
SmartVide8 plus Sous vide Cirkulator
9.800,00 DKK -
GrillnGO Quick Stegetermometer
299,00 DKK -
Thermapen ETI Professional - Blå
Pris: 899,00 DKK
Tilbudspris: 799,00 DKK
Ikke på lager
-
Thermapen ETI Professional - Hvid
899,00 DKK -
Thermapen ETI Professional - Sort
899,00 DKK -
Thermapen ETI Sous Vide
899,00 DKKIkke på lager
-
GrillnGO ONE 2.0 STEGETERMOMETER
379,00 DKK -
ETI Sous vide probe type K 60mm
399,00 DKKIkke på lager
-
ETI Sous vide probe type K 120mm
499,00 DKK -
Sous vide ventil til probe
Pris: 599,00 DKK
Tilbudspris: 450,00 DKK
-
Probe til Smartvide8
1.250,00 DKK -
Ekstra føler til Grill ´n go
99,00 DKKIkke på lager
-
Sous Vide i dit eget køkken
Pris: 249,00 DKK
Tilbudspris: 199,00 DKK
-
Sous vide 2.0 - Opskrifter, teknik, tips og tricks
Pris: 399,00 DKK
Tilbudspris: 349,00 DKK
-
Låg til 12 Liter kar
79,00 DKK -
Låg med udskæring til 12 Liter kar
150,00 DKK
De bedste råd til sous vide
Sous vide giver dig mulighed for måltider á højeste kvalitet. Metoden er kendt fra prisvindende restauranter, og nu kan du implementere det i din restaurant eller til privat forbrug i hjemmet. Det moderne udstyr gør det lettere end nogensinde før, og i dette indlæg vil vi hjælpe dig på vej, inden du skal kokkerere i denne stil.
Hvad er sous vide?
Sous vide er en madlavnings metode, der involverer, at man tilbereder maden under en præcis temperatur. Det medfører, at man kan levere konsistente måltider med meget høj kvalitet. Mange dyre og fremragende restauranter benytter denne metode, hvorfor den også er populær til privat forbrug, når man vil servere noget i særklasse. Det er også gjort muligt, da det er blevet lettere at anvende metoden hjemmefra med nyere og moderne udstyr.
Hvorfor bør man tilberede sin mad, sous vide?
Når man anvender sous vide tilberedning, giver det en ganske præcis temperatur, som sammen med cirkulation skaber et resultat, du ikke ville kunne opnå med andre metoder. Når du kokkererer med traditionelle metoder, har man ingen kontrol over varmen og temperaturen. Det skaber altså utrolig konsekvente resultater, hvor maden ikke ender med at blive kogt for længe på ydersiden. Det ender ofte i, at det blot bliver en lille del af maden, der i den centrale del får den rigtige temperatur. Maden mister smag og kan hurtigt ende tør. Modsat får du med sous vide et mørt og saftigt måltid, der skaber en fantastisk smag.
Et eksempel på kød tilberedt vha. sous vide. Mørt og kogt med præcision fra den ene ende til den anden.
Hvordan anvender man teknikken i praksis?
Tilberedningen foregår i et vandbad og ved hjælp af vakuumpakning af det, du vil tilberede. Man benytter vakuumpakning for at holde vand og luft ude. Dette kan nemlig påvirke saften og smagen, og det er i sidste ende det, du vil opnå med sous vide. Det fordelagtige ved teknikken er ydermere, at den er ganske simpel. Der er få steps at følge. Først og fremmest er forberedelsen vigtig, som egentlig blot omfatter, at du skal klargøre maden samt vandbadet. Herfra skal du vakuumpakke maden, og så kan du ellers gå i gang. Afhængigt af maden skal du finde den rette temperatur, hvor du også har hygiejne in mente. Når maden har ligget i tilpas temperatur under de rette antal timer, vil du blive overrasket over resultatet.
Andre fordele med teknikken
Dit måltid tilberedes som regel ved lav temperatur med sous vide-teknikken. Det giver dig fleksibilitet, da kødet ofte skal have flere timer i vand ved lav temperatur. Derfor skal du heller ikke være nervøs over at have glemt tiden. Du kan læne dig tilbage og være ganske rolig - dit måltid påvirkes ikke ved at have fået en time for meget.
Hvordan købes sous vide udstyr?
Du kan få større eller mindre sous vide udstyr alt efter, hvad du foretrækker. Hos foodcare er vores pakker også indrettet således. Vores tilbehør passer til både professionelt og privat forbrug, hvor den helt store forskel er vandbadet. Med et vandbad får du mulighed for at kunne regulere temperaturen, så du kan præcisere madlavningen og ramme den helt rigtige temperatur. Der kan opstå udsving ved at bruge egen gryde, og derfor foretrækker mange at investere i pakkeløsninger, hvor vandbadet er med. Du kan se hele foodcares udvalg inden for sous vide lige her. Du kan også læse om nogle af vores anbefalede opskrifter.
I de fleste af vores pakkeløsninger får du også en kogebog med, således at du er klædt helt på til at komme i gang med teknikken. Den går i dybden med det, og den vil give dig gode forslag til, hvordan du skal bruge teknikken. Du kan altid henvende dig til os, hvis der skulle opstå spørgsmål til sous vide, eller hvis du vil høre nærmere om pakkerne. Vi kan kontaktes på telefon 24 20 82 20 eller på salg@foodcare.dk.