Sous Vide opskrifter

Foodcares anbefalede sous vide opskrifter

Hvis du vil tage madlavningen til et højere niveau, får du brug for sous vide opskrifter. I et af vores andre indlæg går vi i dybden med, hvorfor du skal starte på sous vide. Dette indlæg vil fokusere på opskrifter og forslag til, hvilke delikate retter du kan anrette med teknikken.

Hvilke sous vide opskrifter er de mest oplagte?

Der er en del retter, der er oplagte at starte med, når det kommer til sous vide. Hvis du er til kvæg og kød, er steaks det helt rigtige valg at starte med. Du vil opleve, at den koges fuldstændig gennemført fra den ene kant til den anden med teknikken. Du kan indstille vandbadet til 57 grader, og så er du garanteret en medium-rare steak, der er stegt igennem fra den ene ende til den anden. Dette skaber et utroligt saftigt og smagfuldt stykke kød, du sent vil glemme. Måske du har oplevet sådan et stykke kød på en restaurant til dyre penge før. Nu har du mulighed for at implementere det i dit eget køkken og spare rigtigt mange penge i længden.

Kyllingebryst med sous vide metoden

Kylling er endnu en af vores anbefalede sous vide opskrifter, da det bare egner sig helt eminent til metoden. Problemet ved at tilberede kylling under en normal fremgangsmåde er, at man skal varme den på en ret høj temperatur af sikkerhedsmæssige årsager. Den skal nemlig varmes på omkring 74 grader, hvilket kan svække resultatet. Det opleves nemlig ofte, at kyllingen bliver tør og sej. Med sous vide metoden kan den tilberedes under omkring 60 grader men over længere tid. Dette vil pasteurisere kyllingen, samtidig med at smagsoplevelsen forøges. Smagen vil være langt mere kraftfuld og saftig, og derfor er den også meget højt på listen over sous vide opskrifter.

Appetitlige grøntsager

Det er ikke kun kød af forskellige arter, der har gavn af metoden. Spiser du ikke kød, kan grøntsager benyttes, og de får ligeledes et fantastisk resultat. Eksempler på dette er asparges eller gulerødder. Begge egner sig perfekt, særligt fordi de mørnes fra egen saft, hvilket skaber en rigtig god smag. Gulerødder og asparges skal tilberedes under 84 grader i 45 til 50 minutter. Sous vide skaber en flottere farve, en bedre konsistens og altså en unik smag, når det anvendes ved dine grøntsager. Derfor er det en af vores højt anbefalede sous vide opskrifter.

Herudover kan kartoflerne også laves med sous vide. Metoden kan skabe et resultat, der får kartoflerne til at smelte i munden, når de spises. En time under 84 grader vil gøre forskellen, og du kan skabe himmelske kartofler.

Hos foodcare lovpriser vi metoden, og vi håber, at disse sous vide opskrifter kan hjælpe dig godt i gang. Du kan se vores forskellige produkter inden for sous vide her, og du kan se vores bøger om tiltaget her. I vores bøger vil du følge en langt mere detaljeret gennemgang af ovennævnte sous vide opskrifter, og du vil finde inspiration til massevis af andre fabelagtige retter. Skulle du have spørgsmål til vores anbefalede sous vide opskrifter eller noget helt andet, kan du altid kontakte os på 24 80 82 20 eller på salg@foodcare.dk.

Vi bruger cookies.

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér